Ние сме Инста Тур

 
При нас ще откриете предложения за почивки и екскурзии в цял свят, организация и украса на събития, както и оферти по индивидуални запитвания.

Готови ли сте за незбравимо преживяване?

Image Alt

Северна Македония

Почивки и екскурзии

Съжаляваме, в момента няма налични оферти на сайта ни за Северна Македония, но можем да ви изпратим предложения по индивидуално запитване. Свържете се с нас.

  Вашето име (задължително)

  Вашият Телефон

  Вашият Email (задължително)

  За месец

  Брой хора

  Относно (задължително)  Вашето съобщение

  Explore

  Make it memorable

  Северна Македония

  Република Северна Македония е независима държава в централната част на Балканския полуостров в Югоизточна Европа.

  Северна Македония е член на Съвета на Европа, а от 2005 г. е кандидат за присъединяване към Европейския съюз и НАТО.

  Официалният език в страната е македонският, който в България се смята за една от трите книжовни норми на българския. В страната действа самопровъзгласилата се за автокефална Македонска православна църква, която обаче не е призната от никоя друга православна църква в света. Християнството е доминиращата религия в източната част на страната, а ислямът – в населената предимно с албанци западна част.

  Държавните институции на Северна Македония с времето започват да налагат все повече идеите на античния македонизъм в обществено-политическия живот на страната. Според тях днешното население на страната е пряк наследник на древните македонци. В резултат на това много обекти с национално и местно значение са преименувани с гръцки имена, като например Национална арена „Филип II Македонски“ и скопското летище „Александър Македонски“. Историографията на Северна Македония, поддържа „македонския“ произход и на личности от българската история като цар Самуил, Карпош и Гоце Делчев. Някои съвременни учени-македонисти дори подкрепят абсурдни тези за македонски произход на названията на европейски градове – градове като Венеция, Виена и Осло, както и на архитектурния стил барок.

  Добре е да знаете

  Най-голям град

  Скопие

  Столица

  Скопие

  Език

  Македонски и албански

  Валута

  Македонски денар (MKD)

  Часова зона

  CET (UTC+1)