Ние сме Инста Тур

 
При нас ще откриете предложения за почивки и екскурзии в цял свят, организация и украса на събития, както и оферти по индивидуални запитвания.

Готови ли сте за незбравимо преживяване?

Image Alt

Полша

Почивки и екскурзии

Съжаляваме, в момента няма налични оферти на сайта ни за Полша, но можем да ви изпратим предложения по индивидуално запитване. Свържете се с нас.

  Вашето име (задължително)

  Вашият Телефон

  Вашият Email (задължително)

  За месец

  Брой хора

  Относно (задължително)  Вашето съобщение

  Explore

  Make it memorable

  Полша

  Република Полша е държава в Централна Европа. Тя граничи с Германия на запад, с Чехия и Словакия на юг, с Украйна и Беларус на изток, и с Литва и Русия (Калининградска област) на север, както и с Балтийско море. Общата ѝ площ възлиза на 312 679 km², което я прави 69-а по площ в света и 9-а в Европа. С население от 38 милиона души Полша се нарежда на 34-то място в света по население и като 6-ата най-многолюдна страна членка на Европейския съюз.

  Полската култура е тясно свързана с историята на страната. В области като литература, музика и изобразително изкуство творците се стремели да подпомагат борбата на Полша  за независимост със своите средства.

  В днешни дни богатата полска култура е засегната от глобализацията, но въпреки това точно на културната сцена на големите градове тя гради своя нов облик.

  Добре е да знаете

  Най-голям град

  Варшава

  Столица

  Варшава

  Език

  Полски

  Валута

  Полска злота (PLN)

  Часова зона

  UTC+1