Ние сме Инста Тур

При нас ще откриете предложения за почивки и екскурзии в над 30 държави, както и оферти по индивидуални запитвания за пътувания в цял свят. Организираме и съдействаме за реализацията на събития и празненства.

Готови ли сте за незбравимо преживяване?

Image Alt

Полша

Полша

Република Полша е държава в Централна Европа. Тя граничи с Германия на запад, с Чехия и Словакия на юг, с Украйна и Беларус на изток, и с Литва и Русия (Калининградска област) на север, както и с Балтийско море. Общата ѝ площ възлиза на 312 679 km², което я прави 69-а по площ в света и 9-а в Европа. С население от 38 милиона души Полша се нарежда на 34-то място в света по население и като 6-ата най-многолюдна страна членка на Европейския съюз.

Полската култура е тясно свързана с историята на страната. В области като литература, музика и изобразително изкуство творците се стремели да подпомагат борбата на Полша  за независимост със своите средства.

В днешни дни богатата полска култура е засегната от глобализацията, но въпреки това точно на културната сцена на големите градове тя гради своя нов облик.

Добре е да знаете

Най-голям град

Варшава

Столица

Варшава

Език

Полски

Валута

Полска злота (PLN)

Часова зона

UTC+1

Почивки и екскурзии в Полша

You don't have permission to register