Ние сме Инста Тур

 
При нас ще откриете предложения за почивки и екскурзии в цял свят, организация и украса на събития, както и оферти по индивидуални запитвания.

Готови ли сте за незбравимо преживяване?

Image Alt

10 неща, които е добре да знаете, преди да посетите Дубай

10 неща, които е добре да знаете, преди да посетите Дубай

Дубай е мегаполис на контрасти. Известен с пясъците, слънцето и отличните си търговски центрове. Някога той е бил спокойно градче със селски къщурки от корал и гипс, построени от персийските търговци и палмови хижи, подслонявали бедуинските рибари и търсачите на перли. Днес джамиите и кулите на Стария Дубай се оглеждат в новите блестящи небостъргачи. 

Преди да посетите този невероятен град, трябва да бъдете наясно с няколко неща:

1. Дубай е мюсюлманска страна и всеки посетител е задължен да спазва съответните ислямски закони. Извънбрачните връзки, както и целуването на обществени места са незаконни. 

2. Дубай, в сравнение с други арабски страни, е либерален по отношение на облеклото. Можете да се печете по бански костюм на плажа, но не и по монокини. Жените в Дубай се обличат в черни роби и покриват главата си, за чужденките това не е закон, но от уважение към местните, избягвайте да слагате къса пола или дълбоко деколте. 

3. Най-добрият начин да се придвижвате в Дубай е да наемете кола, такситата са сравнително скъпи. А можете да използвате и транспорта на хотела, в който сте отседнали. 

4. Дубай се слави като истински рай за любителите на шопинга, там цените често са по-ниски в сравнение с други места по света. 

5. В Дубай както частните, така и държавните болници са достъпни за чужденци, а много от хотелите имат собствен медицински персонал. 

6. Избягвайте да посещавате Дубай по време на Рамадан. Мюсюлманите не ядат и не пият нищо между 5:00 сутринта и 17:00 часа следобед по време на празника. А това означава, че дори туристите не могат да ядат, пият и пушат на обществени места. На нарушителите бива налага глоба, а често и по-сериозна санкция. 

7. Чешмяната вода в Дубай е годна за пиене, но не се препоръчва, по-добре си купувайте бутилирана. 

8. В Дубай няма преход между лятно и зимно часово време, през лятото са с един час преди България, а през зимата – с два. 

9. Не се притеснявайте за зарядните устройства, в Дубай използват 220 волта, а в хотелите има контакти с три и два щифта. 

10. Паричната единица на Дубай е дирхам, а 1 дирхам е равен на 100 филса. На почти всички места обаче можете да плащате с кредитна карта и дори в различни чужди валути.