Ние сме Инста Тур

 
При нас ще откриете предложения за почивки и екскурзии в цял свят, организация и украса на събития, както и оферти по индивидуални запитвания.

Готови ли сте за незбравимо преживяване?

Image Alt

Малдиви-раят на Земята

Малдиви-раят на Земята

Най- романтичното място на света, където… дъхът Ви спира!

Малдивите се намират в Индийския океан, южно от Индия.

Малдивите са съставени от 1199 корални острова. Архипелагът се състои от 26 атола, които са изградени от корални острови с централна лагуна. Само 20 от островите са обитаеми, а населението е близо 400 000 души. Малдивите са най- ниската държава в света, най- високата точка на територията на държавата е 2,4 метра.

Столицата на страната е град Мале

Там се намира Националният музей и Главната джамия. Всеки остров е заобиколен от коралови градини с извънредно разнообразие и красота. Те са обитавани от живописни океански риби, точно тук се ловуват рибки за европейските аквариуми. Гвоздеят на програмата е нощен риболов на риба тон и баракуда, които се приготвят за вас веднага на брега. На островите ресторантите предлагат всички видове кухня – местна, европейска, индийска, шриланска, тайландска, индонезийска, китайска и други.

Хора и култура

Местното население е толерантно и приятелски настроено към посетителите. Официалния език на Малдивите е дивехи, но също така се използва и английски език. Някои неща, които може да не са Ви известни за местното население и тяхната култура:

На Малдивите се добавя заплащане от 10 процента на всички услуги, затова не се изисква бакшиш.

Около 90 процента от населението е грамотно, обучавайки се чрез Британската образователна система. Повечето деца се обучават в частни училища, които са ръководени от ислямски учители.

Малдивите имат най- висок процент на разводите в света. Една от причините за това е гласното обявяване от страна на мъжа е достатъчна за прекратяване на брака.

Развлечения

Това е най- желаната дестинация за гмуркане в света. Кораловите рифове и морската екосистема, правят тази област невероятна за гмуркане. Малдивите имат изключително интересен и богат подводен свят. Някои от животинските видове които се срещат са кит акули, скатове, сиви рифови акули, змиорки и костенурки.

Около половината от работната сила е заета в риболовния сектор. Голяма част от улова е за износ.

Всеки курорт е разположен на собствен остров. В курортите има разнообразие от ресторанти, барове, спортни съоръжения и развлечения. Може да се отиде с лодка до местни рибарски селца или да отидете до столицата Мале. Малдивите имат 106 курортни острова.