Ние сме Инста Тур

 
При нас ще откриете предложения за почивки и екскурзии в цял свят, организация и украса на събития, както и оферти по индивидуални запитвания.

Готови ли сте за незбравимо преживяване?

Image Alt

Дестинация Тайланд- пътешествие в непознати води

Дестинация Тайланд- пътешествие в непознати води

Посетете приказен Тайланд и разгледайте едни от най-уникалните места!

Кралският дворец в Банкок

Кралският дворец в Банког:бившата официална резиденция на кралете на Сиам (Siam) се състои от стотици сгради, украсени със злато и скъпоценни камъни, изящни градини и закътани вътрешни дворове. Създаден от ръцете на хиляди тайландски майстори, Кралският дворец (Grand Palace) буди удивление и възхищение у всеки, който го види.

 

Ват Пра Кео (Wat Phra Kaew) – храмът на Изумрудения Буда 

В непосредствена близост до двореца е Ват Пра Кео (Wat Phra Kaew) – храмът на Изумрудения Буда – един от най-пищно декорирани храмове в света. А сградата на библиотеката от храмовия комплекс, обсипана със златни медальони на зелена основа и украсена с множество позлатени статуи на ангели пазителите, не само пленява с ювелирната си изработка, но и буквално заслепява от блясък. Не пропускайте да направите близка, детайлна снимка на отделните фрагменти.

Храмът на Зората – Ват Арун

Храмът на Зората – Ват Арун той е огромен храмов комплекс на западния бряг на река Чао Прая (Chao Phraya). Той носи името на Бога на Зората – Арун (Arun). При строежа на храма е използвана символиката на будистката идея за космоса и планината Меру (Mount Meru) като център на света. Меру е представена като централна кула с височина 81 м., а четирите по-малки са за боговете на посоките на света. Всички те са облепени с многоцветни керамични плочки, изрисувани с цветя и митични същества. Цялата тази пъстра картина е наслада за очите и прекрасен фон за снимка той е огромен храмов комплекс на западния бряг на река Чао Прая (Chao Phraya). Той носи името на Бога на Зората – Арун (Arun). При строежа на храма е използвана символиката на будистката идея за космоса и планината Меру (Mount Meru) като център на света. Меру е представена като централна кула с височина 81 м., а четирите по-малки са за боговете на посоките на света. Всички те са облепени с многоцветни керамични плочки, изрисувани с цветя и митични същества. Цялата тази пъстра картина е наслада за очите и прекрасен фон за снимка

Храма на Златната планина в Банкок – Ват Сакет (Wat Saket)

Изкуствено изграденият хълм е най-високата точка в Банкок. В подножието му се намира огромно гробище от XVIII век. В него се погребани повече от 60 000 души, умрели по време на чумна епидемия.

Остров Пукет

Пукет има всички правилни съставки за рая: палмови плажове с мек и чист пясък, заобиколени от синя вода; оживен нощен живот и най-разнообразна кухня – каквото кажете, това ще ви сервират. Пукет редовно оглавява класации за райски места за почивка. Прибавете към всичко това и най-гостоприемните и усмихнати хора на света и ще разберете защо толкова много туристи обожават Пукет. Пукет и околните острови са високи варовикови скали, издигнали се вертикално от морето. Най-известният от тях е използван в един от филмите за Джеймс Бонд. Сега е известен като „Острова на Джеймс Бонд”, но истинското му име е Панг-нга (Phang-nga).