Ние сме Инста Тур

 
При нас ще откриете предложения за почивки и екскурзии в цял свят, организация и украса на събития, както и оферти по индивидуални запитвания.

Готови ли сте за незбравимо преживяване?

Image Alt

Дестинации, които да посетим през февруари и март

Дестинации, които да посетим през февруари и март

Коледните и Новогодишни празници приключиха преди броени дни, а вече се улисвате в мечти за първа пролет? В интерес на истината това е често срещано явление! Някак ни се струва, че следващата цел е да препуснем през глава в януари и февруари, за да дочакаме евентуалното мартенско слънце, първите цъфнали джанки и радостта от разходки с разкопчано яке.

Зимата, разбира се, си има своите радости, но в повечето случаи снежно-веселият дух като че ли задрямва в началото на годината. Ако пък и няма сняг, а само студ – още повече. Напълно нормално е да си помечтаете за някое топло местенце.

Зимните отпуски не са така разпространена практика като безметежните летни пътувания. Обаче нито са някакво изключение, нито би било толкова необичайно, ако наистина решите да отскочите донякъде и да стоплите сърцата и сетивата си.

В тази връзка ще ви предтсавим няколко добри идеи, които определено ще направят месеците до пролетта по-пълноценни и изпълнени с запомнящи се емоции и преживявани.

ДУБАЙ

Не случайно Дубай стои на челните места за дестинации в началото на годината! 25 градуса си е типично лято, а всички суперлативи, които сте чуавали за „перлата на Персийския залив“, са близо до истината. Възможностите за забавления варират от просто плаж, през исторически обиколки, до шопинг, сафари или круиз.

Ако пък вече сте били там, със сигурност едно от следващите ни предложение ще е ново приключение за вас…

Екзотична дестинаця

Индия, Индонезия или Доминикана, Малайзия или пък Виетнам, са идеални, ако можете да си позволите по-дълга отпуска и имате достатъчно средства, със сигурност ще вкарате свежа глътка въздух в битието си. Така ще можете истински да презаредите. 

Канарските острови

С температури над 20 градуса на Канарите си е почти лятно, а възможностите за добро прекарване са неизброими. И да, една от тези възможности е слънчева баня и плаж, тъй като температурата на морската вода също се запазва сравнително приятна през този сезон! Имате избор между популярните Тенерифе, Гран Канария, Ла Палма или пък по-закътани местенца на архипелага.

Ако пък предпочитате по-близка дестинация, следващите две ще ви се понравят!

Сицилия

Тук надали ще става за плаж, но пък на острова на върха на италианския ботуш има много за гледане. Голяма част може да бъде обходена в рамките на стандартна няколкодневна почивка и ще остави у вас желанието да го посетите още поне няколко пъти.

Португалия

Малко засенчена от Испания и Италия дестинация, което именно я прави привлекателна и дори леко екзотична. В южната част зимата е толкова мека, че по-скоро трудно може да се нарече такава. Независимо дали ще предпочетете Лисабон или провинцията, е прекрасно решение за февруарска почивка.

Екзотика и нови приключения, бански и морски пръски, звучат наистина привлекателно, но ако не можете да си ги позволите точно сега, потърсете топлината по-наблизо. Когато говорим за такава в студените месеци, най-обичайната асоциация е:

Хижа с камина

Е, важното в случая не е да е хижа, вила, къща, а по-скоро наистина наличието на камина. Именно тя създава усещането за романтика. Представите за няколко безметежни дни по дебели чорапи, с чай или червено вино, докато навън… навън ако искат и виелици да върлуват, мечки да вият (ако не са заспали) и да вали колкото си иска. Доста лесна за изпълнение мечта. Отговаря на условието да е топло, макар и не слънчево, но пък има и други предимства: Ще ви коства значително по-малко ресурси – финансови, организационни и времеви.

В нашия раздел Вили можете да откриете точно такива.

Mинерална дестинация

Още по-разглезващ вариант на горния. Плюс опциите за топъл минерален басейн и отпускащи СПА процедури. А ако почивката ви включва и деца, на повечето места ще има кой да им обърне внимание, докато релаксирате.

Няма нужда да изброяваме предимствата от зимна почивка, не са по-различни от летните преимущества. Повдига духа, подобрява работоспособността и енергизира. Ако пък изберете слънчево южно място, ще си набавите и дефицитния през зимата витамин Д, който в този сезон е основен виновник за депресията (и не само). 

Още предложения можете да откриете тук.